[преместен] грешки в 0.7.4

11 години по-рано
еее не сте ме забравили, 10х cheesey

ето кво забелязах в новия превод:
като цъкна fla.php ми излиза това:
Parse error: parse error, unexpected ')' in /usr/local/www/data-dist/zee_admin/fla.php on line 113

освен това, на файлове най-дясната колона е колко пъти е свален файла, а отгоре пише пак файлове
http://e107.bg/download.php

засега - толко.
11 години по-рано
мда, същия проблем го имам и аз
11 години по-рано
И аз днес го видях тоя проблем и го оправих.

/e107_admin/fla.php ред 113
<td style='width: 50%;' class='forumheader3'>".str_replace(":::", "<br />", htmlentities($gen_chardata, ENT_QUOTES, CHARSET)))."</td>

да се промени на :
<td style='width: 50%;' class='forumheader3'>".str_replace(":::", "<br />", htmlentities($gen_chardata, ENT_QUOTES, CHARSET))."</td>

Просто едната скоба е в повече.

Но намерих и друг проблем.
Незнам къде да се обърна за него. Проблема е следния:
Когато азмина създаде потребител през панела "Quick add user" и му напиша "Display Name" на Български например "Галина Иванова" името си е добре докато не иде ида да настройвам още по тоя потребител през usersettings.php тогава името му си заминава и става нещо такова "Галина Ивано?" и това в във версия 0.7.2 не беше така. Тоя проблем се появи след като минах на 0.7.4 който двалих днеска от тука. Видях че в настройките на сайта има сложена нова опция за дължината на имената на потребителите, но тя не рефлектира на "Display Name".
Има и още нещо странно когато например е позволено на даден клас потребители да качват файлове картинки то няма как да се направи така че директно да отиват в /е107_files/downloadimages/ и после админа трябва да ги мести при катринките и сам той да прави картинката да може да се тегли. Иначе от панела за публично качени файлове картинките могат да идат в /е107_files/download/ което не е коректно.
На всичко отгоре ако се смени Display Name на потребителя след като той е заявил upload на файл името на "Uploader" си стой старото име на потребителя ... но това предполагам е защото таблиците на цялото е107 нямат никакви релации помеждуси.

Понеже незнам точно към кого да се опбърна за помощ поне за първия проблем пиша тука.
11 години по-рано
Грешката е оправена - изтеглете си файла на ново - към секция Файлове
11 години по-рано
Проблема с имената на хората го оправих. Разгледах сорса на статия и новия файл usersettings.php и видях следната разлика.
***** usersettings_72.php
        {
                $_POST['signature'] = $tp->toDB($_POST['signature']);
***** USERSETTINGS_74.PHP
        {
                if (check_class($pref['displayname_class']))
                {
                        $username = substr($username, 0, $pref['displayname_maxlength']);
                }
                else
                {
                        $username = substr($loginname, 0, $pref['displayname_maxlength']);
                }

                $_POST['signature'] = $tp->toDB($_POST['signature']);
*****


После промених настройката в панела за "Име за показване" от 20 на 37.
Проблема е в кодирането на кирилицата в unicode (UTF-8) например:
"Красимира Манасиева" има 19 букви, но кодирано с unicode (UTF-8) явно заема повече.. експериментално стигнах до 37. Просто вчера ня бях се сетил за тоя момент.

Сега остава проблема с картинките. Би трябвало като се прави нова категория за качване на файлове да може да се определи и директорията където да отиват файловете които са в тая категория.
Също така експериментирах и с опцията да се даде право на потребителите да качват картинки към постовете си. В конкретния случай с модула "content" исках там потребителя да може да си качи и снимка, която да се появи в началото на поста. frown След като потребителя качи картинката тя отива в /e107_plugins/content/images/image/tmp/ вместо направо в /e107_plugins/content/images/image/ трябва да спомена, че на машината има инсталиран gd2 и magemagic и от менюто за картинките е избрано да се ползва imagemagic. След това когато потребителя вече е качил картинката и от формата за пост си избере да прикачи картинка към поста картинката си излиза и като я избере и даде "ПОСТ"..., картинката не присъства никаде в поста. Когато се даде "преглед" тогава най-отдолу се вижда картинката и пише, че тя е прикачена. Немога да разбера аз ли бъркам нещо или има някакъв проблем.
11 години по-рано
Относно utf8 - просто са ни сложили на опашката на таблицата и кодираните символи са с 2-3 знака по-дълги от обичайното smile Така че реално проблемът с word wrapping, word 'cropping' и т.н. няма универсално решение за всики езици..
А за категориите на ъплоуд - когато са правили плъгина, не са се сетили да вкарат и опция за поддиректория. Остава като change request, като намеря време може да го погледна smile